Ny klubbdirektör anställd

Ny klubbdirektör anställd

Ännu en bit faller på plats då vi lägger pusslet i att möta den kommande säsongen då vi alla får spela banan som lyfter Ålands Golfklubb mot målet att bli en ledande golfanläggning i Norden.

Åsa Nordström, vår klubbdirektör sen 9 år, meddelade sin kommande pensionering vid vårt medlemsmöte i höstas. Sen dess har styrelsen arbetat med att hitta en ersättare till Åsa. I en gallring bland sökande från fastlandet, lokalt från Åland och från Sverige har vi gjort intervjuer med 11 intresserade under början på året. I processen gick vi i ett andra skede in i djupare diskussioner med 5 sökande med ny intervjurunda för att slutligen ha en grupp om 3 i en slutrunda. På vägen har vi varit tvungna att tacka nej till fler högt kvalificerade kandidater men ändå bland dem knutit nya intressanta kontakter, personer som vi kommer att fortsätta träffa, som gäster på vår anläggning och kanske till och med i gemensamma affärer.  

I lördags tog vi i hand med klubbens nästa klubbdirektör, Peter Ellqvist, som vi är mycket glada över att kommer till oss med bred erfarenhet från golfbranschen. Peter har tidigare arbetat som chef i tre olika golfklubbar i Sverige, han har jobbat som ansvarig i golfresebranschen och han har dessutom erfarenhet från Svenska Golfförbundet. Ytterligare ser vi värde i den erfarenhet Peter tar med sig från Vidbynäs GK där han som klubbdirektör var med och byggde upp deras boendeanläggning i anslutning till banan. Peter kommer till oss från och med 24:e april för att till en början jobba parallellt med Åsa och på så sätt lära sig vår organisation för att sedan ta vid som klubbdirektör.

Efter att projektet Slottsbanan 2.0 färdigställts till 96 % under fjolåret återstår nu för oss i huvudsak arbeten med att fylla bunkrar med sand, skära bunkerkanter och att färdigställa vägar under våren. Redan nu ser vi att projektet vi kallat Slottsbanan 2.0 resultatmässigt ser ut att bli en bana som kanske närmare är en 3.0-version av den gamla banan. Jag vill passa på att redan nu tacka hela projektorganisationen: Jocke, Johan med personal, Åsa, Kaj på Nelson & Vecchio och Philip på Spogárdh & VanderVaart för era insatser och lyckade resultat. 

Den fjärde juli är öppningsdag för vår nya bana. Innan dess ses vi lördagen den 25:e april vid klubbens vårmöte, passa på tillfället att träffa Peter på plats i Kastelholm!

Här nedan är Peters första hälsning till er.

Hälsningar Mikael Mörn

 

Bäste medlem,

efter att ha följt Ålands GKs utveckling är det med stor glädje jag i sommar tar klivet in i klubben som ny Klubbdirektör. Klubben befinner sig i en mycket spännande fas där den nyrenoverade Castle Course för mig framstår som en bana som i framtiden kan komma att räknas till Nordens bästa och Europas 25 främsta. Banan har unika kvaliteter med sina havsnära hål och spännande design. Alla golfklubbar har anledning att vara avundsjuka på de exceptionella hål som skapats av djärva banarkitekter, kompetenta banbyggare, klubbens ambitiösa banchef tillsammans med övrig banpersonal och projektansvarig Joakim Isaksson. Jag har haft förmånen att besöka golfbanor runt om i världen och kan tryggt säga att Castle Course besitter kvaliteter som kommer att göra att Ålands GK blir en av de golfklubbar det kommer att talas mest om under de kommande åren. Nu blir det min uppgift att tillsammans med er medlemmar och kommittéer att se till att Ålands GK ytterligare ökar sin attraktionskraft även för gäster. Vi ska komplettera golfupplevelsen med en hög servicenivå där jag kommer att använda de erfarenheter jag har från tidigare golfklubbar och resebranschen. I framtiden finns alla möjligheter att kunna arrangera en större tävling om detta är något ni medlemmar vill medverka till. Då de naturliga mötesplatserna blir allt färre i vår högteknologiska värld ser jag stora möjligheter när det gäller vårt värdskap för möten för medlemmar, gästspelare, affärskvinnor och affärsmän. På lång sikt finns intressanta möjligheter kring boendemöjligheter i närheten av golfbanan, vilka skulle stärka konkurrenskraften ytterligare.

På det personliga planet kan jag säga att som barn och ungdom fått njuta av många och soliga somrar på Åland, känns det nu fantastiskt att åter få ta del av denna vackra plats. Ser fram emot att på de få lediga stunder som väntar upptäcka mer av öarna med cykel, kanot och båt. Förhoppningsvis leder dessa äventyr till en tillräckligt bra kondition för att i slutet av sommaren delta i Käringsund Triathlon… 

Vår familj bestående av fru och en hemmavarande dotter och två utflugna döttrar har bott mestadels i Stockholmstrakten med undantag för ett år i Spanien. Vi kommer nu initialt att hyra en lägenhet i Mariehamn. Jag är en idrottsmänniska med hyfsade meriter i ishockey och fotboll. Inom golf är min enda större merit en femteplats på VM i Isgolf på Grönland. Nuvarande hcp är 12, men en ambition att åter nå singel-hcp finns.

Vi har nu en period innan säsongstart där vi ska förbereda oss på bästa sätt för att kunna ge dig som medlem en härlig golfsäsong – vi ses snart på Ålands GK!

 

Peter Ellqvist