COVID-19 - Rekommendationer vid spel

COVID-19 - Rekommendationer vid spel

Information från Finska Golfförbundet - Golfens gemensamma Covid-19 info 30.11.2020.

För den enskilde spelaren och för golfklubbarna betyder detta att man också fortsättningsvis självmant skall agera ansvarsfullt, speciellt gällande de sociala säkerhetsavstånden, handhygienen och alla de andra restriktioner som gäller för folksamlingar och för restaurangverksamhet.

Finland har lyckats hantera coronavirusepidemin relativt väl. Golfspelarna och golfklubbarna har agerat föredömligt och väldigt ansvarsfullt. Vi hoppas att detta ansvarsfulla beteende fortsätter, då kan vi fortsätta att spela tryggt trots närvaron av coronaviruset.

Hela golfbranschen följer situationen med stor uppmärksamhet och vid behov kommer vi att agera med omedelbara och relevanta åtgärder.

Vad behöver vi tänka på för att agera ansvarsfullt för att följa de allmänna direktiven och rekommendationerna som myndigheterna har utfärdat med tanke på Covid-19?

När vi spelar golf på Ålands Golfklubb:

  • Undvik fysisk kontakt med övriga spelare och håll avstånd till varandra (dvs skaka inte hand före ni går ut eller efter avslutad rond). Det sociala avståndet i all aktivitet (tee, green, på klubbhusområdet osv) ska vara minst 2 meter.
  • Var noga med din handhygien. Tvätta händerna ofta. Nys och hosta i armvecket.
  • Om du hyr golfbil - Desinficera golfbilen före och efter användning. Kom ihåg att boka din golfbil i god tid - receptionen har begränsade öppettider. Mer information fås vid bokning gällande uthyrning av golfbil utanför receptionens öppethållstider.

Vid minsta symptom stanna hemma och ta hand om dig. Du är välkommen att spela igen då du har tillfrisknatNjut av den friska luften och av spelet!