Nybörjarinfo

Nybörjarinfo

När du har fått ditt gröna kort kan du bli medlem i en golfklubb. Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb gäller följande:

  • Nybörjaravgiften ska betalas före du får gå ut och spela. Prislista hittar du på hemsidan: https://www.agk.ax/medlemmar/medlems-spel-och-arsavgifter-2021.
  • Efter att du blivit medlem och betalat din avgift bör du går fadderrundor med någon spelare som har högst 36 i hcp.
  • Vi rekommenderar att du deltar 2-3 ggr i de fadderrundor som klubben arrangerar på torsdagar, se nedan. Anmäl dig i kansliet senast tisdag kl 18 samma vecka.

Vad är en fadderrond?
En fadderrond är 9 hål på Kungsbanan. Du kan spela en fadderrond med någon du känner som har 36 eller lägre hcp eller så deltar du i klubbens höghandicaprundor, se nedan.

Vi rekommenderar att du deltar på 2-3 höghandicaprundor som arrangeras av medlemskommittén på torsdagar. Här träffar du andra nybörjare och ni spelar tillsammans med en fadder som ger råd och hjälper er att komma igång med golfen på ett tryggt och naturligt sätt.

Kontakta kansliet om du inte har möjlighet att delta på medlemskommitténs torsdagsrundor så ser vi om vi kan ordna spel för dig någon annan dag med t.ex. någon i medlemskommittén.

Vi har samlat ihop information till de medlemmar som kommer att gå fadder åt en nybörjare. Vad behöver man tänka på och lära ut under fadderronderna - Information till faddrar hittar ni i bifogad utskriftvänlig fil nedan.

När du spelar dina fadderrundor så rekommenderar vi att du gör dem från tee 38 på Kungsbanan så blir banan lite kortare.

Vid Ålands Golfklubb rekommenderar vi att det är en spelare som har 36 eller lägre i hcp i varje boll, samt att totala hcp för alla 4 spelare får inte vara högre än 140.

Nybörjare under 12 år
Barn under 12 år kan bli knattemedlem i Ålands Golfklubb. Knattemedlemskapet förutsätter att man deltar i vår juniorträning på sommaren. Som knattemedlem har du möjlighet att spela på Prinsessan tillsammans med en vuxen som spelar golf.

Istället för den vanliga vägen med nybörjarkurs med slagprov, är denna väg lite mjukare och lättare för ett barn under 12 år. Våra pron använder sig av Svenska Golfförbundets material - Golfäventyret. Läs mer om Golfäventyret!

När barnet har klarat alla klara- och görautmaningar på de olika nivåerna får barnet sitt gröna kort och ändras medlemskapet till barnmedlem (0-12 år). När den avgiften är betald, har barnet möjlighet och rätt att spela även på Slottsbanan och Kungsbanan. Därefter gäller samma procedur med fadderronder, precis som för en nybörjare som går den traditionella vägen med nybörjarkurs.

Spela golf - Boka starttid vid spel
Kom ihåg att alltid boka starttid i kansliet eller via Golfboxapp/hemsida före du ska ut och spela, samt komma in och bekräftar att du är på plats en stund före du går ut. 

När du skall ut och spela så är det viktigt att du är i god tid vid första tee. Kom gärna 10 minuter före, så att du är redo när det är din tur att gå ut och spela.

Vi ser gärna att 4 personer spelar tillsammans på varje tid, villket betyder att ibland beroende på bokingsläget kan det finnas chans att du eller ni kan komma att få någon annan spelare med er. Kom ihåg - Se inte detta som ett problem, utan se det som en möjlighet att lära känna nya människor samt möjlighet att kanske få lite tips och idéer under rundan.

Vid frågor kontakta oss!

Ålands Golfklubb
tfn +358-18-41500
E-post info@golfclub.ax