Nybörjarinfo

Nybörjarinfo

När du har fått ditt gröna kort kan du bli medlem i en golfklubb. Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb gäller följande:

  • Nybörjaravgiften ska betalas före du får gå ut och spela. Prislista hittar du på hemsidan: https://www.agk.ax/medlemmar/medlemsavgifter.

  • När du har blivit medlem så får du först ett tillfälligt medlemsbevis.

  • Nu kan du gå ut och spela dina 5 fadderronder.

  • När du har spelat dina fadderronder, lämnar du in ditt tillfälliga medlemsbevis och istället från du ett medlems- och handicapkort utställt av Finska Golfförbundet.

Vad är en fadderrond?
En fadderrond är 9 hål på antingen Kungsbanan. OBS! 2 av dessa 5 fadderronder bör spelas på höghandicaprundan - kostnad 4 € per rond. Om man inte har möjlighet att delta i höghandicaprundan kan man kontakta medlemskommittén, för att få spela fadderrond tillsammans med någon av dem. Övriga fadderronder kan spelas tillsammans med en spelare som har minst officiellt handicap (36,0 eller lägre).

Vi har samlat ihop information till de medlemmar som kommer att gå fadder åt en nybörjare. Vad behöver man tänka på och lära ut under fadderronderna - Information till faddrar hittar ni i bifogad utskriftvänlig fil nedan.

Par 3-hål spelas från tee 48
Par 4-hål spelas från 150 m markeringen (gul)
Par 5-hål spelas från 200 m markeringen (vit)

Nybörjare under 12 år
Barn under 12 år kan bli knattemedlem i Ålands Golfklubb. Knatte-medlemskapet förutsätter att man deltar i vår juniorträning på sommaren (kostnad 50 €). Som knattemedlem har du möjlighet att spela på Prinsessan tillsammans med en vuxen som har officiellt handicap.

Istället för den vanliga vägen med nybörjarkurs och slag- & regelprov, är denna väg lite mjukare och lättare för ett barn under 12 år. Våra pron bedömer barnet på träningen och när prona ser att barnet klarar av samma moment som görs i slagprovet, kontaktar prona barnet och barnets föräldrar samt kansliet för att informera om att barnet har fått grönt kort.

När barnet har fått sitt gröna kort ändras medlemskapet till barnmedlem (0-12 år). Har man redan betalat knattemedlemskapet för den säsongen, dras avgiften för knattemedlemskapet bort från barnmedlemsavgiften. När den avgiften är betald, har barnet rätt att spela även på Slottsbanan och Kungsbanan. Därefter gäller samma procedur med tillfälligt medlemsbevis och 5 fadderronder, precis som för en nybörjare som går den traditionella vägen med nybörjarkurs.

Kom ihåg att alltid boka starttid i kansliet före du ska ut och spela, samt komma in och bekräfta att du är på plats en stund före du går ut. Kom även ihåg att du alltid måste ha  någon spelare med minst officiellt hcp (36 eller lägre) med dig när du går ut och spelar på banan.

Vid frågor kontakta oss!

Ålands Golfklubb
tfn +358-18-41500
E-post info@golfclub.ax