Nybörjarinfo

Nybörjarinfo

När du har fått ditt gröna kort kan du bli medlem i en golfklubb. Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb gäller följande:

  • Nybörjaravgiften ska betalas före du får gå ut och spela. Prislista hittar du på hemsidan: https://www.agk.ax/medlemmar/medlemsavgifter.

  • När du har blivit medlem så får du först ett tillfälligt medlemsbevis.

  • Nu kan du gå ut och spela dina 5 fadderronder.

  • När du har spelat dina fadderronder, lämnar du in ditt tillfälliga medlemsbevis och istället från du ett medlems- och handicapkort utställt av Finska Golfförbundet (eBirdie app).

Vad är en fadderrond?
En fadderrond är 9 hål på antingen Kungsbanan eller Slottsbanan Vi rekommenderar att du spelar gärna 2 av dina 5 fadderronder på våra höghandicaprundor som spelas på torsdagar. De arrangeras av klubbens medlemskommitté, där du spelar tillsammans med andra nybörjare samt att ni kommer ha en fadder med er som kommer berätta och hjälpa er på banan. Om man inte har möjlighet att delta i höghandicaprundan kan man kontakta medlemskommittén, för att få spela fadderrond exempelvis tillsammans med någon av dem. Övriga fadderronder kan spelas tillsammans med en spelare som har 36,0 eller lägre i handicap.

Vi har samlat ihop information till de medlemmar som kommer att gå fadder åt en nybörjare. Vad behöver man tänka på och lära ut under fadderronderna - Information till faddrar hittar ni i bifogad utskriftvänlig fil nedan.

Par 3-hål spelas från tee 48
Par 4-hål spelas från 150 m markeringen (gul)
Par 5-hål spelas från 200 m markeringen (vit)

Nybörjare under 12 år
Barn under 12 år kan bli knattemedlem i Ålands Golfklubb. Knattemedlemskapet förutsätter att man deltar i vår juniorträning på sommaren. Som knattemedlem har du möjlighet att spela på Prinsessan tillsammans med en vuxen som spelar golf.

Istället för den vanliga vägen med nybörjarkurs med slagprov, är denna väg lite mjukare och lättare för ett barn under 12 år. Våra pron använder sig av Svenska Golfförbundets material - Golfäventyret. Läs mer om Golfäventyret!

När barnet har klarat alla klara- och görautmaningar på de olika nivåerna får barnet sitt gröna kort och ändras medlemskapet till barnmedlem (0-12 år). När den avgiften är betald, har barnet möjlighet och rätt att spela även på Slottsbanan och Kungsbanan. Därefter gäller samma procedur med tillfälligt medlemsbevis och 5 fadderronder, precis som för en nybörjare som går den traditionella vägen med nybörjarkurs.

Spela golf - Boka starttid vid spel
Kom ihåg att alltid boka starttid i kansliet eller via Golfboxapp/hemsida före du ska ut och spela, samt komma in och bekräftar att du är på plats en stund före du går ut. 

När du skall ut och spela så är det viktigt att du är i god tid vid första tee. Kom gärna 10 minuter före, så att du är redo när det är din tur att gå ut  och spela.

Vi ser gärna att 4 personer spelar tillsammans på varje tid, villket betyder att ibland beroende på bokingsläget kan det finnas chans att du eller ni kan komma att få någon annan spelare med er. Kom iihåg - Se inte detta som ett problem, utan se det som en möjlighet att lära känna nya människor samt möjlighet att kanske få lite tips och idéer under rundan.

Vid frågor kontakta oss!

Ålands Golfklubb
tfn +358-18-41500
E-post info@golfclub.ax