Börja spela golf

Börja spela golf

Gå en nybörjarkurs och bli medlem i ÅGK!

Varför skall jag börja spelar golf?
Golf är en rolig sport som alla kan utöva oavsett ålder. Tillsammans med sina vänner är man ute i den friska luften och får njuta av fin natur.

Hur börjar jag spelar golf?
På Ålands Golfklubbs hemsida - https://www.agk.ax/pro-traning/nyborjarkurser, hittar du information om våra kurser. Anmäla dig till en kurs gör du på hemsidan eller genom att ringa till golfshopen på tfn 431140 (under säsongen).

Vad ingår i nybörjarkursen?
Vi går igenom allt du behöver veta för att spela golf, både praktiskt och teoretiskt. Vi tränar bland annat, långa slag på rangen, chippar, pitchar, bunkerslag, puttar, golfregler, golfvett och etikett med mera.

Vad skall jag göra efter att jag har gått kursen?
Kursen avslutas med ett slagprov för att få sitt grönt kort. Slagprovet är ett test där man skall kunna slå lite olika typer av slag och svara på några regelfrågor, för att visa att man är redo för att börja spela golf ute på golfbanan.

När får jag börja spela på banan?
När du blivit godkänd i slagprovet kan du bli medlem i en golfklubb. För att få gå ut och spela så måste du vara medlem i en golfklubb.

Hur bli att medlem på Ålands Golfklubb?
Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb, kontakta vårt kansli på tfn 41500 eller e-post info@golfclub.ax. Hos oss får du fylla i en medlemsansökan och därefter registreras dina uppgifter i vårt medlemsregister. Medlemsfakturan och övrig medleminformation skickas därefter ut per e-post och när din medlemsfaktura är betald är du varmt välkommen att börja spela på banan. 

Nybörjarinfo hittar ni här!

Frågor?
Om något är oklart och du har frågor så kom gärna in till kansliet/golfshopen och fråga. 

Lycka till och grattis till att du har valt att börja spela golf!