Kungsbanan

Kungsbanan

Här väntar tuffa utmaningar

Kungsbanan är byggd på marker som en gång tillhörde Kastelholms kungsgård som anlades av Gustav Vasa, på den tiden kung i Sverige och härskare även över Åland.

Kungsbanan som också är ritad av Jan Sederholm har en helt annan karaktär än Slottsbanan. Kungsbanan är mer kuperad och varvar öppnare hål med lite tajtare. Anpassar du din spelstrategi kommer du att älska den.

När några golfjournalister för en tid sedan gästade Ålands Golfklubb slog de fast att Kungsbanan hör till en av de absolut roligaste, mest varierande och bästa skogsbanorna i Norden!

Det är mer skogs- och inlandskänsla över Kungsbanan, vissa hål är ganska smala mellan höga furor och vissa uppförsbackar avslöjar konditionen. Men också här märks närheten till havet som är påtaglig överallt på Åland. Från tee på hål 6, uppe på ett martallsberg, ser du Ålands största innanhav, Lumparn.

Kungsbanan är utmanande och paren trillar inte in automatiskt. Just därför gillar många av våra spelare Kungsbanan allra bäst. Frågan är nu – vilken av våra banor blir din favorit?