Klubbdirektören informerar

Våren närmar sig och med den förberedelserna för att starta de olika delarna av golfanläggningen.

Chris och Andy börjar få leveranser med årets nyheter när det gäller golfutrustning och kläder. En rejäl vinterstädning har gjorts i shopens lokaler och snart är även drivingrangen redo att öppna - håll utkik på hemsidan för information om exakt datum (här avgör vädret samt myndigheternas regler och rekommendationer när öppning kan ske).

Golfrestaurangen har anställt en ny hovmästare, Anni Lindborg, som närmast kommer från arbetet som restaurangförman på Kvarter5. Hon har redan bekantat sig med förutsättningarna och inlett samarbetet med golfklubben. Vi tror att detta kommer att bli ett lyft för restaurangen och den så viktiga förståelsen för vad medlemmar och gäster önskar för mat och dryck i samband med golfspel. Det blir en hel del nyheter, bland annat kommer vi i år att få njuta av pizzor och ett bredare sortiment av drycker.

Centralt för de flesta medlemmar är själva golfspelet och vi kommer år 2021 att få tillgång till fler rundor på Slottsbanan. Detta har möjliggjorts genom en bra dialog med Johan och de andra i banpersonalen. Under hela säsongen kommer medlemmar och en och annan morgonpigg gästspelare att kunna gå ut och spela redan från 07:00 på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar (tidigare har tidigaste start under veckorna varit kl. 09.06 på grund av banklippning).

På Kungsbanan läggs dukar på greenerna nu i veckan, detta för att öka takten på grästillväxten och på så sätt öppna banan för spel så fort det är möjligt. Prinsessan har fått ny skrud i form av nya flaggor och skyltar via ett samarbete med välkända Titleist och FootJoy. När vädret och omständigheterna tillåter (återigen Covid-19) öppnas banan för spel - vi informerar på hemsidan. Apropå hemsidan så pågår ett arbete med att skapa nya och användarvänliga strukturer samt att lyfta fram de fantastiska bilder som Jacob Sjöman tog vid sitt besök på ÅGK 2020.

Vi ser fram emot en säsong där medlemmarna fortsatt spelar många rundor och på så sätt även bidrar till folkhälsan. När det gäller gästspel så har vi många intresserade från fastlandet som vill komma till Åland, vi välkomnar dem och hoppas att även svenska golfgäster kan besöka oss en bit in på säsongen. ÅGK är involverade i en ansökan om att skapa aktiviteter på Kastelholms kungsgård, vi återkommer om det längre fram samt även information om status angående att arrangera en LET-tävling på ÅGK 2022.

När det gäller klubbtävlingar vill jag passa på att uppmana alla medlemmar som vill ha en utmaning utöver det vanliga, att sätta ett kryss i almanackan för den 23 oktober och "Baltic Storm". Och missa heller inte årets första klubbtävling som ordnas den 8 maj (Guldviva). Mer info om Baltic Storm och övriga klubbtävlingar presenteras inom kort på hemsidan.

Välkomna till säsongen 2021!

Med vänliga hälsningar
Peter Ellqvist
Klubbdirektör