Junior & Elit

Övergripande vision och tanke  

Ålands Golfklubb har en juniorverksamhet där alla barn och ungdomar är välkomna, oavsett ålder och nivå. Vi vill att alla i vår verksamhet ska ha roligt, känna sig trygga och trivas samt få möjlighet att utveckla sitt golfspel på sin egen nivå.

Vi satsar på bredden men även på toppen; det vill säga de spelare som vill tävla på bortaplan och har som ambition att bli så bra tävlingsgolfare som möjligt. Vi vill kunna ge alla så bra möjligheter som vi kan med de resurser vi har i vår verksamhet.

Vårt mål är att få så många barn och ungdomar som möjligt, så länge som möjligt och i en så bra verksamhet som möjligt.

Vi bedriver verksamhet nästan hela året om och vill skapa gruppaktiviteter, där vi lär känna varandra bättre och har roligt tillsammans. Vi vill involvera flera vuxna i träningen, som hjälptränare/ledare och även äldre juniorer som juniorledare på knatteträningen. Vår tanke är att ordna flera möjligheter till organiserat spel på banan – allt från faddergolf för nya juniorgolfare, spel på Prinsessan för knattar tillsammans med sina föräldrar till sällskaps- och tävlingsspel för barn och ungdomar som deltar i vår verksamhet.

Junior- och Elitkommittén tillsammans med Head Pro Chris Waldron och Pro Niklas Rajamäki kommer i år att fokusera på 7 olika områden, som kommer presenteras mera detaljerat längre fram i vår verksamhetsplan.

Våra policydokument

Junior- & Elitkommittén har tagit fram en Barn- & Ungdomspolicy som vi arbetar utifrån. Policyn utvärderas och revideras minst en gång per år inför säsongsstarten.

Vi arbetar även utifrån en Drogpolicy som är framtagen och fastställd av Ålands Golfklubbs styrelse.

Vi har också en handlingsplan mot mobbning, kränkningar och diskriminering. Vi har exempelvis tagit fram en åtgärdstrappa som handlar om hur vi i föreningen ska hantera och agera om en ledare, förälder eller barn har ett beteende som bidrar till mobbning, kränkningar eller diskriminering.

Alla klubbens policydokument hittar ni här!

Facebookgrupper

Det finns två olika facebookgrupper inom ramen för Ålands Golfklubbs Junior och Elitverksamhet. Följ gärna dessa och ta del av aktuella händelser.

"Ålands Golfklubbs Knatteträning 2024" - grupp för föräldrar och barn som deltar i knatteträningen.

"Ålands Golfklubbs junior- & elitverksamhet 2024" - grupp för föräldrar + ungdomar som deltar i juniorträning  och deltar i tävlingsverksamhet på klubben.