Börja spela golf!

Gå en nybörjarkurs och bli medlem i ÅGK!

Varför skall jag börja spela golf?
Golf är en rolig sport som alla kan utöva oavsett ålder. Tillsammans med dina vänner är du ute i den friska luften och får njuta av fin natur.

Hur börjar jag spela golf?
På Ålands Golfklubbs hemsida hittar du information om aktuella kurser - Nybörjarkurser säsongen 2024. Du kan anmäla dig till en kurs via formuläret på hemsidan eller genom att ringa till golfshopen på telefon +358 18 431140 (under säsongen).

Här hittar du information för barn- och ungdomar upptill 13 år som vill börja spela golf!

Vad ingår i nybörjarkursen?
Under nybörjarkursen går vi igenom allt du behöver veta för att spela golf; både praktiskt och teoretiskt. Vi tränar bland annat långa slag på rangen, chippar, pitchar, bunkerslag, puttar, golfregler, golfvett och etikett med mera.

Vad ska jag göra efter att jag har gått kursen?
Kursen avslutas med ett slagprov för att få grönt kort. Slagprovet är ett test där du ska kunna slå lite olika typer av slag och svara på några regelfrågor, för att visa att du är redo att börja spela golf ute på golfbanan.

När får jag börja spela på banan?
När du har blivit godkänd i slagprovet kan du bli medlem i en golfklubb. För att få spela så måste du vara medlem i en golfklubb.

Hur bli jag medlem på Ålands Golfklubb?
Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb, kontakta klubbens kansli på telefon +358 18 41500 eller e-post info@golfclub.ax. Där får du antingen fylla i en medlemsansökan (ifall du gått nybörjarkurs i en annan klubb) eller om du har gått nybörjarkurs hos oss så godkänner din kursledare/pro ditt gröna kort i appen eBirdie.

Under kursens gång får du information om detta och du lägger då in dina uppgifter via appen. När du vill bli medlem hos oss ser personalen i receptionen i appen att ditt slagprov/gröna kort är godkänt samt även dina kontaktuppgifter. Därefter registreras dina uppgifter i klubbens medlemsregister.

Medlemsfakturan och övrig medlemsinformation skickas ut per e-post och när din medlemsfaktura är betald är du varmt välkommen att börja spela på banan. 

Frågor?
Om något är oklart så är du hjärtligt välkommen in till receptionen eller golfshopen för att fråga. 

Lycka till och grattis till att du har valt att börja spela golf!