Klubbdirektören informerar

Hej!

Sköna maj fick en flygande start med Guldvivas tävling i strålande väder. Även restaurangen kom snabbt ur blocken och levererade pizzor och annat i högsta fart.

Efter en lite kall vår kommer nu den riktiga värmen lagom till Kristi himmelsfärdshelgen. Vi har fått rejält med nederbörd och ser nu fram emot varma vindar som kan torka upp fairways och skapa möjligheter att använda golfbil för de som önskar.

Många av er medlemmar har inkommit med synpunkter angående hur vi på bästa sätt vårdar våra fina golfbanor. Det är glädjande med det stora intresse och ansvar som många känner. Vi medlemmar delar solidariskt på detta ansvar och självklart visar vi hänsyn mot alla andra. Nedan följer några förhållningsregler som gör att vi kan erbjuda en av Europas bästa golfupplevelser.

Kylan och regnet har gjort banorna lite extra känsliga och det är viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att lägga tillbaka uppslagen torv och laga våra nedslagsmärken på greenerna.

Vi har i år fått möjlighet att starta tidigare på morgnarna på Slottsbanan. Detta gör att klippning och annat arbete måste ske på en begränsad tid för att logistiken ska fungera. Det är inte tillåtet att gå ut tidigare än angivna tider, ni kommer då att försvåra arbetet för vår banpersonal.

Rangen, övningshålet bortom putting green på Slottsbanan och Prinsessan är bra platser för att träna inspelsslag. Det är inte tillåtet att gå ut på Slottsbanan eller Kungsbanan och slå mängder av inspel i träningssyfte.

Successivt kommer nu fler gäster från fastlandet. Detta gör att vissa dagar kommer det att i första hand bli 4-bollar på framförallt Slottsbanan. Det är till stor hjälp för receptionen om ni redan från början bokar in er så att varje boll fylls upp med fyra spelare. Se det som en möjlighet att inte bara träffa bollen utan även nya bekantskaper.

Då våra golfvagnar har ett antal år på nacken så har en renovering av dessa genomförts. Vi har även fått möjlighet att via ett samarbete skaffa ett antal nya golfvagnar av en annan sort för att på så sätt utvärdera framtida investeringar. Golfvagnarna är avgiftsfria och finns till för alla. Vi ber om förståelse för att många gäster kommer till ÅGK utan vagn och ber därför er medlemmar att i möjligaste mån använda era egna golfvagnar.

En TV-inspelning kommer att ske 18-19 maj på Slottsbanan. Det är C More och golfprogrammet Tee Party som kommer på besök. Programledaren Johan Sköld och välkände Tv-kommentatorn Wilhelm Schauman, som bägge har erfarenhet från spel på högsta Europanivå, kommer att producera ett inslag som sedan kommer att finnas att se på både C More och på Youtube. Vi återkommer om när detta sker. Detta blir ytterligare ett test för Slottsbanan och det blir spännande att höra deras omdömen.

Glädjande är det stora intresset för nybörjarkurserna. Många nya golfspelare blev medlemmar i ÅGK under 2020 och det ser ut som att trenden fortsätter även 2021.

Till sist vill jag slå ett slag för demodagarna med vår samarbetspartner Titleist som äger rum 22-23 maj. Här kan du få tips och eventuellt förstärka bagen med en klubba som passar dig ännu bättre än din gamla.

Golfhälsningar   Peter Ellqvist