Allmän medlemsinformation

Tävlingar på kommande

11 september spelas Hasses Kanna på Kungsbanan.

18 september spelas KM för seniorer och juniorer på Slottsbanan.

25 september spelas Röda korset/Katastrofgolf på Slottsbanan.

Bagförråd under LET-veckan- Inte tillgängliga

Vänligen notera följande: Under LET kommer bagförrådet i klubbhuset och bagförrådet på övre parkeringen inte att vara tillgängliga för medlemmar, utan förfogas helt av spelarna och arrangörerna.

Det betyder att man INTE har tillgång till bagskåpsutrymmet från och med måndag den 29 augusti till och med söndag den 4 augusti. Under denna period bör man förvara sin golfutrustning på annat ställe (hemma, i bilen osv), om man ämnar spela golf under den perioden.

Det går bra ha kvar saker i skåpet under vecka, som man inte har för avsikt att använda, men man kommer dock inte att kunna hämta och lämna saker under veckan i dessa utrymmen. Tack för visad hänsyn och kom ihåg att ta vara på dina saker du behöver använda under denna period i god tid.

Följ LET på nära håll- köp en VIP stol

Under LET-tävlingen på klubben ges du möjlighet att köpa en LET-stol som ger tillträde till utvalda VIP platser på banan, där du kan följa spelet på nära håll. På de unika områdena du får tillgång till har endast de med LET-stolen tillträde. Kom in till receptionen och köp din stol för att säkra just din VIP-plats. Du köper din stol i kansliet för 50 euro.

Tävla i LET’s GO!

Söndagen den 4 september, dagen efter att Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken har avgjorts, kan vanliga spelare ta del av Slottsbanan i mästerskapsuppsättning. Den här dagen står flaggorna på samma platser som de stått på under finaldagen, teekulorna ger utmanande slag mot fairways och greener och överlag kan spelare få en hård match mot banan. Vi erbjuder denna möjlighet till både medlemmar och gäster.

Mästerskapspaketet inkluderar:

  • Spel/greenfee på Slottsbanan under söndagen
  • En trevlig måltid med tillhörande dryck i Golfrestaurangen
  • En goodiebag med åländska produkter som kan avnjutas under rundan
  • Ett 3-pack logobollar från Ålands Golfklubb
  • Möjligheten att jämföra sig med proffsdamernas utslag på banans olika hål
  • Automatisk anmälan till lagtävlingen LET’s GO (tvåmannalag samt individuellt) med exklusiva priser
  • Bland alla spelare som deltar i LET’s GO den här dagen lottas dessutom ett unikt smycke från åländska GULDVIVA ut, ett likadant smycke som vinnarna i Åland 100 Ladies Open får i samband med prisceremonin dagen före.

Priset för ovanstående är 165 euro/person (för medlemmar i Ålands Golfklubb, övriga 275 euro/person) Antalet platser är begränsat. Om enskilda personer anmäler sig matchar klubben ihop dessa till lagmomentet. En betydande del av överskottet från försäljningen under söndagen reserveras för att i framtida satsningar locka tjejer till Ålands Golfklubbs junior- och ungdomsverksamhet. 

Bokning av starttider eller mera information, telefon 41 500 eller e-post info@golfclub.ax.  

Användningen av klubbens lånevagnar

Under förra säsongen införskaffade klubben, med bidrag från vår viktiga partner Ålandsbanken, cirka 100 golfvagnar som i huvudsak är tänkta för användning bland klubbens betalande greenfeegäster. Vi har noterat att en ökande skara medlemmar väljer att använda dessa ”hyrvagnar” som numera ingår i gästernas greenfeeavgifter. Vi har också noterat att medlemmar efter användning tenderar lämna vagnarna över hela området, till och med inne i bagförråden.

Ett önskemål från klubbens sida framåt är att medlemmarna strävar efter att använda egna vagnar vid spel på klubben, så att vi har vagnar tillgängliga för våra gäster. Om en medlem vid något tillfälle, exempelvis då det är färre gäster bokade, ändå använder en lånevagn så skulle personalen gärna se att vagnarna återförs till sina normala platser. Tack för visad förståelse!