Bästa volontär - Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken

Bästa volontär.

Vi uppskattar att du ställer upp som volontär vid Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken.

Vi har nu totalt ca 150 som anmält sig som volontär. Alla är välkomna och det är hedrande att så många vill hjälpa till att skapa detta evenemang!

Vi i styrgruppen har haft otaliga planeringsmöten och är snart i mål med alla detaljer. Vi har inte ännu identifierat alla positioner var vi behöver volontärer och inte heller hur många som behövs på varje position. Förhoppningen är att vi ska kunna presentera det i början av augusti. Helt klart är det ändå att det finns många uppgifter och att det på vissa behövs många personer, så alla behövs. Huvuddelen av volontärerna kommer att behövas 1-3 september men det kommer finnas uppgifter att göra ända från 26 augusti till 5 september. Volontärerna kommer att utrustas med speciella kläder som helst delas ut innan 28 augusti. Mer info om det när vi fått hem kläderna.

Under speldagarna torsdag – lördag kommer volontärerna att parkera vid Jan-Karlsgården varifrån vi kör skytteltrafik med minibussar. Måndag-onsdag kan volontärerna parkera på den tillfälliga parkeringen på åkern mellan Kungs 18 och 15. Parkeringen vid klubbhuset är reserverat för LET spelare och LET funktionärer. 

Lite kort om vad som händer runt arrangemanget.

Slottsbanan är stängd från fredag 26 augusti för banskötsel så att den ska bli i tävlingsskick till tävlingsveckoslutet.

Uppbyggandet av arenan börjar fredag 26 augusti. Alla skyltningar, kabeldragningar och uppställande av tält och tillfälliga byggnader skall vara klara måndag 29 augusti.

Vi ordnar en buss som hämtar spelarna från Skaftö golf där de spelar veckan innan de kommer till Åland, spelarna bokar och betalar själva kostnaden för bussen. Bussen anländer måndag eftermiddag. Många spelare kan välja att komma tidigare och på ”egna vägar”. På måndagen har spelarna möjlighet att träna på banan. Bussar kör spelarna från Mariehamn till golfbanan med retur på kvällen enligt turlista.

Golfrestaurangen är under veckan reserverad för spelare och VIP gäster. Volontärerna kommer därför att få en måltid per dag på speciella ställen mot matkupong. Tisdag till lördag blir det servering i vita stenhuset i hagen.

Tisdag och onsdag är eftermiddag är reserverad för Pro-Am tävling.

Fredag och lördag kommer att sändas på internationell TV. Information om på vilka kanaler det kommer att sändas på har vi inte fått ännu.

På söndagen kommer det att ordnas en tävling där man får spela banan med samma setup som på finaldagen. Det blir lite festligare än vanligt och medlemmar får ett reducerat pris på detta.

En tillfällig restaurang kommer att anläggas nere vid kiosken. Den tillfälliga restaurangen drivs av Golfrestaurangen. Vi hoppas kunna locka fler som vill servera lättare mat intill den tillfälliga restaurangen. Våra partners har även möjlighet att ha utställningar längs vägen ner till kiosken.

Klubbens utrymmen förutom receptionen kommer att vara uppbokade för tävlingsfunktioner hela veckan. Vår egen kanslipersonal kommer att finnas på plats för att ge vår vanliga goda service till de som spelar på Kungs. De som ska spela på Kungsbanan ska anmäla sig i reception på vanligt sätt.

 

Mari Rosenqvist
Project Manager, Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken