Klubbdirektörens vårhälsning

Klubbdirektörens vårhälsning

I skrivande stund skiner solen över ett fortfarande vintrigt landskap, men förhoppningarna om den kommande golfsäsongen växer för var dag. Vintern kom i år sent och för många, åtminstone oss golfare, oönskat! Till all lycka ser golfbanan ut att ha klarat den gångna vintern på ett betydligt bättre sätt än förra året, något som betyder att vi borde kunna ha fina fairways betydligt tidigare i år.

Som vi redan tidigare har informerat så har vi från och med den här säsongen en ny krögare genom Ab Bra-Kök. Ansvarig för köket är Mostapha ”Musse” Berryane och inne i salen hittar vi från och med säsongsstarten hovmästare Katja Tötterman. Nu under vintern genomförs lite förbättringar både inne i köket och i salen och vi hoppas att både en ny meny och ett förändrat koncept ska locka både gäster och medlemmar till ”nya” Golfrestaurangen.

Förnyat gäst till medlem-koncept

På höstmötet kom några frågor om klubbens gäst till medlem-pris. Vid styrelsemötet i mars beslöts att gäster till medlemmar från och med den här säsongen får spela Slottsbanan för 100 euro och Kungsbanan för 50 euro (ordinarie priser detta år annars 125 respektive 75 euro). Gäst till medlem-priset gäller för tre besökande spelare och förutsätter att medlem har ett aktivt medlemskap och själv närvarar under rundan. Gäst till medlem-priset kan inte tillämpas på de olika paketerbjudanden som klubben erbjuder och det gäller heller inte på juniorers greenfeepriser (som redan i sig är kraftigt nedsatta, med 55 euro på Slottsbanan och 35 euro på Kungsbanan. Gäst till medlem-priset kan utnyttjas flera gånger under en säsong och förhoppningen är att medlemmar i ännu högre grad än tidigare ska bjuda in vänner bortifrån till spel i Kastelholm.

Talka och vårmöte på olika datum under april

Även i år ordnas en föreningstalka där medlemmarna har möjlighet att hjälpa till att få anläggningen i skick inför säsongsstarten. Årets talka hålls söndagen den 16 april med start klockan 10.00. Tänk på att förbereda dig med oömma kläder och arbetshandskar. Efter genomfört arbete bjuder klubben på grillad korv och kylda drycker vid klubbhuset. Liksom tidigare får alla medlemmar som bidragit i talkan ett presentkort på antingen Golfshopen eller Golfrestaurangen. Anmäl ditt deltagande till info@golfclub.ax och meddela samtidigt om du önskar presentkort i Golfshopen på 25€ eller 2 st matbiljetter till Golfrestaurangen, anmälan senast 11 april!

Klubbens traditionella vårmöte hålls i år torsdagen den 27 april i Kastelholm med start klockan 18.00. Notera att vi i år gör ett försök med att flytta vårmötet från en helgdag till en vardag. En formell kallelse publiceras inom kort, men boka gärna redan nu in datumet i era kalendrar.

Tävlingsprogrammet på gång

Inom den här veckan kommer säsongens tävlingsprogram att publiceras på klubbens hemsida. Tävlingskommittén har under ny ledning (med ordförande Adrian Södergård i spetsen) arbetat hårt med att sätta ihop ett spännande program för säsongen. Vi kommer den här säsongen att få se några nya tävlingssponsorer, något flera individuella tävlingar och även några förnyade tävlingsformat. Exempelvis har den tidigare Företagsgolfen bytt namn till Business Golf och ny partner är Reklambutiken.ax.

Lediga bagskåp

Så här lite inför säsongen vill vi också påminna om att det fortfarande finns kvar lediga bagskåp av den mindre modellen, både i övre och nedre plan. Det är utan tvekan rätt bekvämt att förvara golfutrustningen på plats i Kastelholm i stället för att släpa med den till varje runda. Förfrågningar om bagskåp skickas till kansliet på info@golfclub.ax.

Läget inför säsongen

Vinterns höga inflation, höga elpriser och den svaga kronkursen sätter vissa spår i bokningsläget, eller rättare sagt verkar det som om besökare väljer att boka något senare i år. Under de senaste veckorna har dock efterfrågan ökat markant och vi hoppas att säsongen trots allt ska bli bra. Under våren och försommaren görs flera marknadsaktiviteter, exempelvis ett större reportage i Golfbladet, närvaro vid den stora golfmässan i Helsingfors i månadsskiftet mars-april samt en monter vid Scandinavian Mixed på Ullna den 8-11 juni.

I övrigt pågår förberedelserna för säsongen på flera håll på anläggningen. Vi ser verkligen fram emot att välkomna gamla och nya medlemmar till en ny säsong inom kort!



Björn Wennström

Klubbdirektör