Vinsten var en ny elbil!

Linus Engblom gjorde HIO under HåWe-Bil Open- Vann en bil!

I söndagens klubbtävling, HåWe-Bil Open, på Ålands Golfklubb, lyckades medlemmen Linus Engblom med konststycket att göra en Hole in One på Slottsbanans trettonde hål. På just det hålet hade tävlingssponsorn HåWe-Bil en tävling med en splitterny elbil i potten.

Genom ett samarbete mellan HåWe-Bil och Ömsen kunde elbilen Kia EV6 ställas upp som pris i den separata tävlingen på hål 13. Det här är andra gången på två år som en ny bil har vunnits vid en golftävling på Ålands Golfklubb.

Glad HiO-vinnare

För HiO-vinnaren Linus var det här andra gången som han slagit bollen i hål med ett enda slag. Och vilket tillfälle att göra det på!

- Visst fanns tanken på att det var en bil i potten då jag gick upp på utslaget för att spela hålet, men sedan slog jag bara till med min järnsjua och fick en riktigt bra träff. Så här efteråt känns det lite overkligt, säger Linus själv om vinsten.

Många deltagande lag

Tävlingen var i princip fullsatt, med 48 deltagande lag som spelade Slottsbanan i härligt sommarväder. Vinnare i huvudtävlingen blev Mikael Marin och Johanna Osmosalo, som lyckades samla ihop 54 poäng. På andra plats kom Egil Sundström och Trygve Sundblom med 52 poäng och trea blev Tage och Christina Gustafsson med 51 poäng.

Hur gick det då för Linus och hans spelkamrat Jonas Söderström efter Hole in One-slaget? De fortsatte prestera fint spel under resten av rundan och landade på en fin femte plats med 50 poäng.