Klubbtävling - Team Sportia Får jag lov

Bjud upp till Team Sportia Får jag lov på söndag den 22 maj!

Första start kl. 11.30 Kungsbanan

Max 40 lag

Irish greensome poängbogey

Anmälan senast torsdag 24 juni kl. 12.00 via Golfbox tävlingsmodul https://www.agk.ax/tavla/tavlingskalender#/competition/3426815/info eller till receptionen på epost info@golfclub.ax eller tfn 41500.

Spelformen är Irish greensome vilket är en partävling där båda spelare slår ut på varje hål. På par 4 och par 5-hål slår man sedan ett slag till på partnerns boll och väljer därefter med vilken av de båda bollarna man vill fortsätta. Den som inte slog den valda bollen spelar nästa slag och sedan slår spelarna fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut.

På par 3-hål väljer man boll direkt efter utslaget.

Laget måste bestå av en herr- och en damspelare.

Tävlingen spelas i en klass, där herrarna spelar från tee 54 och damerna från tee 47. Spelare med högre hcp är 36,0 får delta men erhållna slag (SHC) beräknas då utifrån hcp 36,0.

I klubbtävlingar (med hcp) arrangerade av Tävlingskommittén får herrar och damer med ålder 70+ gå fram en tee, om så önskas och är möjligt. Meddela kansliet vid anmälan. Om spelare som är 70+ väljer att gå fram ett tee (där det är möjligt) ändras också dennes spelhandicap.

Barn (pojkar) som är 12 år och yngre får spela från tee 47 om de har hcp över 36,0. De får räkna max 36,0 i hcp, men de får spela från tee 47. Meddela kansliet vid anmälan.