Pro Niklas Rajamäki

Två framgångsrika PGA-Pron är knutna till Ålands golfklubb – Chris Waldron och Niklas Rajamäki.

Jag heter Niklas Rajamäki och jag har arbetat vid Ålands Golfklubb i 29 år med träning för allt ifrån juniorer och nybörjare till proffs. Jag är född på Åland och 1997 blev jag klar med min PGA-utbildning i Sverige. 2005 och 2008 valdes jag till ”Årets idrottsledare” på Åland. 2008 blev jag vald till “Årets Golftränare i Finland” av finska PGA.

Jag är öppen och pedagogisk och lätt att samarbeta med och trivs verkligen med mitt jobb. Jag tycker att det är lika roligt att se en nybörjare utvecklas och få ett nytt intresse som att hjälpa proffsspelare att finslipa vissa detaljer. Jag har tränat Lotta Wahlin och Kaisa Ruuttila som båda spelat på Ladies European Tour, Lotta har vunnit tre tävlingar på LET och hade som bäst ranking som femma i Europa.         

Jag har hand om nybörjarkurser samt träningen för våra elit- och ungdomsspelare. Jag ger dessutom privatlektioner efter beställning. Många spelare som får ”nya problem” väntar ofta för länge innan de ber om hjälp och hinner nöta in felen. Kom i tid så går det snabbare att rätta till och du får ut mer av golfen!

​Jag tar gärna emot gäster som kommer till Åland för att gå en nybörjarkurs med sikte på grönt kort. Kursen kan skräddarsys efter gästens önskemål. Det har visat sig vara lyckat att åka bort och gå en nybörjarkurs. Då kan man lättare koppla bort vardagen och helt fokusera på spelet.​

Ibland är det också bra att ta en lektion av ”en helt främmande instruktör”. Vi instruktörer har alla olika idéer och infallsvinklar och kan komma med nya sätt att lösa gamla problem.

Jag är även certifierad tränare inom AimPoint, vilket är att läsa greener rätt och på så sätt få ut rätt sikte och sänka mera puttar. Har du mindre puttar så blir scoren lägre och handicapet sänks!         

Tveka inte, vill du bli en bättre golfspelare, kontakta mig!

Telefon: +358 40 501 9702
Golfhopen: +358 18 431 140
E-post: nrgolf@aland.net  

Pro

Niklas Rajamäki