Ladies European Tour besöker Ålands Golfklubb och Slottsbanan 2022

Den 1-3 september 2022 står Ålands Golfklubb värd för en deltävling i Ladies European Tour, då tävlingen Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken arrangeras på Slottsbanan. Under tre dagar gör cirka 120 spelare ur golfsportens världselit upp om en prispott på totalt 250 000 euro.

Vem kommer?

Redan nu kan spelarna anmäla sig till Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken - och de har tid på sig ända till ca två veckor innan! Vi är glada att redan nu se intresset på LETs egen sida

Resa till Åland

Resan till Åland ordnar du enkelt via någon av våra resepartners. Reser du från Sverige hittar du mera information via den här länken. Kommer du från Finland finns mera information här. Tänk gärna på att det kan vara bra att reservera ditt boende i god tid, speciellt om du planerar hotellboende under din vistelse i samband med tävlingen. Boende kan med fördel reserveras direkt genom resepartners men även direkt med boendeanläggningar. Mera information om dessa hittar du på sidan Bo på Åland.

Hitta hit

Ålands Golfklubb ligger i Kastelholm, cirka 30 minuters bilfärd från Mariehamn. Under tävlingsdagarna, torsdag till och med lördag, kommer busstransporter att ordnas från Mariehamn enligt tidtabell som publiceras här på sidan närmare evenemanget.

Om du kommer med egen bil till evenemanget ber vi dig tänka på att det är positivt både för miljön och parkeringssituationen om besökare samåker. Karta samt vägbeskrivningar till Ålands Golfklubb hittar du här.

Parkering

Ålands Golfklubbs normala parkeringsytor är begränsade och kommer inte att räcka till under evenemanget. Tillfälliga parkeringsytor en bit från klubbhuset görs tillgängliga under tävlingsdagarna. Parkeringspersonal kommer att ge anvisningar om lämplig yta för parkering i samband med ditt besök.

Service på anläggningen

Under tävlingsdagarna finns tillgång till restaurang- och kafétjänster i anslutning till evenemangsområdet vid anläggningens klubbhus. På anläggningen finns även toaletter för åskådarnas bruk. Vid klubbhusområdet erbjuds besökarna också tillgång till fritt trådlöst nätverk.

För den som planerar att spela vår andra bana, Kungsbanan, under tävlingsdagarna (torsdag-lördag) vill vi i förväg informera om att omklädningsrum och bastu under dessa dagar inte är tillgängliga för gästspelare då utrymmena är reserverade för tävlingen.

Våra partners

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken arrangeras i samarbete mellan Finlands Golfförbund och Ålands Golfklubb. Tävlingen är ett av totalt 31 evenemang på Ladies European Tour under 2022.

Tävlingen skulle inte vara möjlig att genomföra utan ett antal samarbetspartners. Dessa partners presenteras här nedanför.

Titelpartner:
Ålandsbanken

Huvudpartners:
Ålands landskapsregering
Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag

Övriga partners:
GULDVIVA
Orkla