Börja spela golf

Börja spela golf

Gå en nybörjarkurs och bli medlem i ÅGK!

Varför skall jag börja spelar golf?
Golf är en rolig sport som alla kan utöva oavsett ålder. Tillsammans med sina vänner är man ute i den friska luften och får njuta av fin natur.

Hur börjar jag spelar golf?
På Ålands Golfklubbs hemsida - http://www.agk.ax/pro-shop/traning-kurser/kursutbud-och-anmalan, hittar du information om våra kurser. Anmäla dig till en kurs gör du på hemsidan eller ringa till golfshopen på tfn 431140.

Vad ingår i nybörjarkursen?
Vi går igenom allt du behöver veta för att spela golf, både praktiskt och teoretiskt. Vi tränar bland annat, långa slag på rangen, chippar, pitchar, bunkerslag, puttar, golfregler, golfvett och etikett med mera.

Vad skall jag göra efter att jag har gått kursen?
Efter kursen behöver du göra ett slagprov för att få ett grönt kort. Slagprovet är ett test där man skall kunna slå lite olika typer av slag och svara på några regelfrågor.

När får jag börja spela på banan?
När du blivit godkänd i slagprovet kan du bli medlem i en golfklubb. För att få gå ut och spela så måste du vara medlem i en golfklubb.

Hur bli att medlem på Ålands Golfklubb?
Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb, kontakta vårt kansli på tfn 41500 eller e-post info@golfclub.ax. Besök även gärna vår hemsida, där du hittar uppgifter om olika medlemskap och avgifter med mera – www.agk.ax, går du sedan vidare till vår medlemsida MEDLEMMAR, hittar du mera information.