Nybörjarinfo

När du har fått ditt gröna kort kan du bli medlem i en golfklubb. Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb gäller följande:

 • Du ansöker om medlemskap i klubben och betalar nybörjaravgift. 
  När avgiften är betald är du medlem i klubben och får ditt medlemsnummer. Din spelrätt är inte aktiverad i detta skede, det betyder att du inte kan boka starttider själv innan du har spelat 1st fadderrunda. För att öppna din spelrätt krävs att du spelar 1st fadderrunda med medlemskommittén. (läs mer om fadderrundor nedan). 
 • Efter att du spelat 1st fadderrunda med medlemskommittén öppnar klubben din spelrätt. (medlemskommittén meddelar detta till kansliet). 
 • Du ska sedan spela 1st fadderrunda till. 
  Denna fadderrunda kan spelas med medlemskommittén eller med en fadder som har högst 36 i hcp. I de fall rundan spelas med annan fadder skall rundan redovisas till medlemskommittén. Du skickar då bild på ett signerat scorekort till medlemskommittén per e-post medlemskommitten@golfclub.ax (på kortet ska det anges vem som har spelat, vem som har varit fadder och dennes hcp och medlemsnummer samt tidpunkt för spelad runda). 

  Vi rekommenderar att du spelar flera rundor med medlemskommittén eller någon annan fadder så att du snabbt kommer igång med ditt golfande. 

  Vad är en fadderrond?
  En fadderrond är 9 hål på Kungsbanan. Fadderrundor som ordnas av medlemskommittén spelas torsdagar från maj till sista veckan i augusti. Fadderrundorna är i första hand för nybörjare, men alla med HCP högre än 36 är välkomna i mån av utrymme. Här träffar du andra golfare och ni spelar tillsammans med en fadder som ger råd och hjälper er att komma igång med golfen på ett tryggt och naturligt sätt. Kontakta medlemskommittén på epost medlemskommitten@golfclub.ax om du vill komma med på torsdagsrundorna. Du anmäler dig per epost senast tisdag kl 18:00 den vecka du vill spela. Om du inte har möjlighet att delta på medlemskommitténs torsdagsrundor så ser vi om vi kan ordna spel för dig någon annan dag. Längst ner på sidan hittar du länk till mer info om fadderrundorna. 

  När du spelar dina fadderrundor så rekommenderar vi att du gör de första rundorna från tee 38 på Kungsbanan så blir banan lite kortare och lättare.

Har du nyss tagit grönt kort och vill bli medlem i klubben?

Maila till receptionen på info@golfclub.ax. Skriv att du just tagit grönt kort och att du vill bli medlem. Skicka med ditt greencardnummer (som du har i e-birdie) så hittar vi dina uppgifter i systemet och återkommer till dej.

Nybörjaravgifter 2024

I nybörjaravgiften ingår: fritt spel på Prinsessan och Kungsbanan. Nybörjaravgiften gäller endast vid genomförd kurs på Ålands Golfklubb. 

Senior 280 euro
Heltidsstuderande (upp till 26 år) 170 euro
Ålder 19-21 år 170 euro
Ålder 13-18 år 90 euro
Ålder 0-12 år 65 euro

Alla medlemsavgifter 2024

Nybörjare under 12 år
Barn under 12 år kan bli knattemedlem i Ålands Golfklubb. Knattemedlemskapet förutsätter att man deltar i vår juniorträning på sommaren - Börja spela golf barn & ungdom. Som knattemedlem har du möjlighet att spela på Prinsessan tillsammans med en vuxen som spelar golf.

Istället för den vanliga vägen med nybörjarkurs med slagprov, är denna väg lite mjukare och lättare för ett barn under 12 år. Våra pron använder sig av Svenska Golfförbundets material - Golfäventyret. Läs mer om Golfäventyret!

När barnet har klarat alla klara- och görautmaningar på de olika nivåerna får barnet sitt gröna kort och ändras medlemskapet till nybörjare barnmedlem (0-12 år). När den avgiften är betald, har barnet möjlighet och rätt att spela även Kungsbanan. Därefter gäller samma procedur med fadderronder, precis som för en nybörjare som går den traditionella vägen med nybörjarkurs. 

Ska du gå som fadder? 
Vi har samlat ihop information till de medlemmar som kommer att gå fadder åt en nybörjare. Vad behöver man tänka på och lära ut under fadderronderna - Information till faddrar hittar ni längst ner på denna sida. 

Är det något du undrar över kan du alltid kontakta receptionen per e-post info@golfclub.ax eller per telefon +358-18-41500.