Nybörjarinfo

När du har fått ditt gröna kort kan du bli medlem i en golfklubb. Om du vill bli medlem i Ålands Golfklubb gäller följande:

  • Nybörjaravgiften ska betalas före du får gå ut och spela.
  • Efter att du blivit medlem och betalat din avgift bör du spela fadderrundor med någon spelare som har högst 36 i hcp.
  • Vi rekommenderar att du deltar 2-3 ggr i de fadderrundor som klubben arrangerar på torsdagar, se nedan. 

Vad är en fadderrond?

En fadderrond är 9 hål på Kungsbanan. Du kan spela en fadderrond med någon du känner som har 36 eller lägre hcp eller så deltar du i klubbens fadderrundor som ordnas av medlemskommittén torsdagar från sista veckan i maj till sista veckan i augusti .

Vi rekommenderar att du deltar på 2-3 fadderrundor som arrangeras av medlemskommittén. Här träffar du andra nybörjare och ni spelar tillsammans med en fadder som ger råd och hjälper er att komma igång med golfen på ett tryggt och naturligt sätt. Kontakta medlemskommittén på epost medlemskommitten@golfclub.ax om du vill komma med på torsdagsrundorna. Du anmäler dig per epost senast tisdag kl 18:00 den vecka du vill spela. Om du inte har möjlighet att delta på medlemskommitténs torsdagsrundor så ser vi om vi kan ordna spel för dig någon annan dag med t.ex. med någon i som är med i medlemskommittén.

När du spelar dina fadderrundor så rekommenderar vi att du gör de första rundorna från tee 38 på Kungsbanan så blir banan lite kortare och lättare. Vid Ålands Golfklubb rekommenderar vi att det är en spelare som har 36 eller lägre i hcp i varje boll, samt att totala hcp för alla 4 spelare inte får vara högre än 140.

Vi har samlat ihop information till de medlemmar som kommer att gå fadder åt en nybörjare. Vad behöver man tänka på och lära ut under fadderronderna - Information till faddrar hittar ni i bifogad utskriftvänlig fil nedan.

Nybörjare under 12 år

Barn under 12 år kan bli knattemedlem i Ålands Golfklubb. Knattemedlemskapet förutsätter att man deltar i vår juniorträning på sommaren - Börja spela golf barn & ungdom. Som knattemedlem har du möjlighet att spela på Prinsessan tillsammans med en vuxen som spelar golf.

Istället för den vanliga vägen med nybörjarkurs med slagprov, är denna väg lite mjukare och lättare för ett barn under 12 år. Våra pron använder sig av Svenska Golfförbundets material - Golfäventyret. Läs mer om Golfäventyret!

När barnet har klarat alla klara- och görautmaningar på de olika nivåerna får barnet sitt gröna kort och ändras medlemskapet till nybörjare barnmedlem (0-12 år). När den avgiften är betald, har barnet möjlighet och rätt att spela även Kungsbanan. Därefter gäller samma procedur med fadderronder, precis som för en nybörjare som går den traditionella vägen med nybörjarkurs.