Business Golf 2023

Firmagolfen har bytt namn, från 2023 går den numera under namnet Business Golf. Reklambutiken.ax har gått in som sponsor för årets Business Golf.  Du kommer att hitta all info om tävlingen på denna sida. Här kan du även följa resultaten från tävlingen. 

Läs mer om Business Golfens regler och inbjudan här

Här är aktuell poängställning per den 28 augusti 

Denna tävling spelas löpande under hela säsongen. Du kan följa resultaten i PDF:n som finns längst ner på sidan, då tävlingen har rullat igång. Detta dokument uppdateras löpande under säsongen. Finaldagen, lördag den 9 september, spelas brons- samt finalmatcherna på Slottsbanan kl. 10:00 resp. kl. 10:10.

I år är det 12 lag anmälda, vi kommer att spela i två grupper. Där vinnaren av gruppen samt det lag som placerar sig på andra plats i gruppen går vidare till semifinal. I gruppspelet möter alla lag varandra inom gruppen. Mer info i pdf nedan. Kontaktuppgifter till de andra lagen har skickats ut per e-post. 

I grupp 1 hittar vi följande lag: SkogAx, Evolver Equity, Andelsbanken för Åland, Ålands Elandelslag, Sandströms Bygg samt Reklambutiken.ax 

I grupp 2 hittar vi följande lag: Företagsbyrån, Ombudet Spel & Café, Viking Line, Havsvidden BAB, Finströms kommun samt Lotsarna. 

Gruppspelet ska vara klart spelat senast den 25 augusti. Alla lag i gruppen möter varandra en gång. Stort lycka till önskar vi alla lag. 

Spelschemat för 2023 hittar du här

Många av er har undrat hur man ska göra med nollning i Business Golfen. Svar från TK nedan: 

Tävlingskommittén har haft möte och diskuterat frågan kring resultatet i de tidigare spelade matcherna. Vi har lyssnat på synpunkterna om att det är utmanade att räkna om resultaten samt att matcherna har genomfört med samförstånd kring reglerna. Tävlingskommittén har därför beslutat att resultaten kommer att stå kvar i de tidigare spelade matcherna. 

Som tidigare informerat ska matcherna framöver spelas med nollning, vilket innebär att det lag som har lägst spelhandicap nollas och det andra lagets spelhandikapp reduceras med det första lagets spelhandicap.

Ex. Lag 1 har 12 i spelhandicap och lag 2 har 18 i spelhandicap. Lag 1 ska då nollas och spelar på 0 i spelhandicap medan lag 2 reducerar sitt spelhandicap till 6.  

Vi påminner även om att gruppspelsmatcherna ska vara klart spelade innan 25 augusti.

SLUTRESULTAT

1. Finströms Kommun


2. Evolver Equity 

3. Lotsarna 

Sponsor till årets Business Golf

Varmt välkomna till årets Business Golf på ÅGK!