Info vid bokning och spel

Medlemmar som har betalat medlems-och spelavgift kan boka golftider på Min sida i Golfbox. Golftid kan bokas två veckor på förhand.

För medlemmar som enbart betalat medlemsavgift gäller tidsbokning per tfn 018-41 500 eller till e-post: info@golfclub.ax. Detta gäller även då medlemmar önskar boka tid för gäster.

  • Vid bokning skall Golf-ID anges för samtliga - gäller Slottsbanan och Kungsbanan.
  • Vid bokning av tid på Prinsessan skall Golf-ID anges för de som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
  • Avbokning av tider skall ske minst 3 timmar före bokad starttid. 
  • För spel på Slottsbanan och Kungsbanan, rekommenderar vi att minst en spelare i bollen ha 36 i hcp och bollens totala handicap ska vara högst 140.
  • Ålands GK förbehåller sig rätten att flytta samman bokningar av bollar med färre än 4 spelare, särskilt under högsäsong. 

Tidsbokning gäller alla dagar under hela säsongen för alla våra banor. 

För en medlem med nybörjarkategori ingår fritt spel på Kungsbanan och Prinsessan. Spel på Slottsbanan ingår inte i våra nybörjarmedlemskap.

Gäst till medlem- reducerad greenfee, 2024

Alla fullvärdiga medlemmar i Ålands Golfklubb har rätt att ta med sig tre gäster till spel (förutsätter att medlemmen själv är med och spelar), där gästerna får 20% rabatt på ordinarie pris. Gäst till medlem-priset kan utnyttjas flera gånger under en säsong. 

Gäst till medlemspris gäller ej på juniorpriser. Gäst till medlem-priset kan inte tillämpas på de olika paketerbjudanden som klubben erbjuder.

Hyra golfbil som medlem, 2024

Medlem med full spelrätt

Medlem med full spelrätt på klubben erhåller reducerat pris på golfbil. Observera att detta pris gäller obokad bil och i mån av tillgång. 

Golfbil 18 hål 35€
Golfbil 36 hål 60€

 

Medlem med läkarintyg

Medlem som innehar läkarintyg för golfbil (som delgivits klubben) erhåller reducerat pris på golfbil. Bil kan förhandsbokas (en vecka på förhand) till given starttid. 

Golfbil 9 hål - medlem med läkarintyg 20€
Golfbil 18 hål - medlem med läkarintyg 25€
Golfbil 36 hål - medlem med läkarintyg  40€

 

Årskort för golfbil

Medlemmar på ÅGK kan köpa årskort för golfbil. Observera att årskortet är personligt och den som har köpt årskortet måste åka med i golfbilen. Bil kan förhandsbokas (en vecka på förhand) till given starttid. 

Årskort medlem, ordinarie pris 700€
Årskort medlem, med läkarintyg 400€

Meddela din ankomst 

Meddela din ankomst

Medlemmar som förbokat sin starttid ska anmäla sig i receptionen personligen, via telefon eller på annat sätt bekräfta sin starttid senast 15 minuter före start. För ett sällskap som spelar tillsammans räcker det med att en i sällskapet bekräftar samtliga spelares närvaro.
Medlem som inte avbokar sin starttid eller som har anmält felaktigt antal spelare i bollen riskerar påföljd.

När du skall ut och spela så är det viktigt att du är i god tid vid första tee. Kom gärna 10 minuter före, så att du är redo när det är din tur att gå ut och spela.

Speltempo på banan 

Speltempo

För allas vår trivsel vill vi påminna om att hålla speltempot - Slottsbanan/Kungsbanan max 4,5-5 timmar.

Vi ser gärna att 4 personer spelar tillsammans på varje tid, vilket betyder att ibland beroende på bokingsläget kan det finnas chans att du eller ni kan komma att få någon annan spelare med er. Kom ihåg - Se inte detta som ett problem, utan se det som en möjlighet att lära känna nya människor samt möjlighet att kanske få lite tips och idéer under rundan.

 

Vi önskar er en riktigt trevlig golfrunda !

Ålands GK - app för android

Ladda ner Ålands Golfklubbs app (Ålands GK) för att ta del av den senaste informationen från klubben.

Ålands GK - app för Apple

Ladda ner Ålands Golfklubbs app (Ålands GK) för att ta del av den senaste informationen från Ålands Golfklubb.