Info vid bokning och spel

Medlemmar som har betalat medlems-och spelavgift kan boka golftider på Min sida i Golfbox. Golftid kan bokas två veckor på förhand.

För medlemmar som enbart betalat medlemsavgift gäller tidsbokning per tfn 018-41 500 eller till e-post: info@golfclub.ax. Detta gäller även då medlemmar önskar boka tid för gäster.

  • Vid bokning skall Golf-ID anges för samtliga - gäller Slottsbanan och Kungsbanan.
  • Vid bokning av tid på Prinsessan skall Golf-ID anges för de som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
  • Avbokning av tider skall ske minst 3 timmar före bokad starttid. 
  • För spel på Slottsbanan och Kungsbanan, rekommenderar vi att minst en spelare i bollen ha 36 i hcp och bollens totala handicap ska vara högst 140.
  • Vid hög beläggning kommer alla bokningar att fyllas upp till 4-bollar.
  • Då receptionen har stängt finns en bokningslista uppsatt på dörren. Här går det att boka in sig på kvällen. Greenfee kan betalas kontant med kuvert i brevinkastet. Kom ihåg att uppge namn, Golf-ID och starttid på kuvertet.

Tidsbokning gäller alla dagar under hela säsongen för Slottsbanan och Kungsbanan. För Prinsessan gäller tidsbokning alla dagar 07.00-18.00. Härefter bollränna.

För en medlem med nybörjarkategori ingår fritt spel på Kungsbanan och Prinsessan. Spel på Slottsbanan ingår inte i våra nybörjarmedlemskap.

Hyra golfbil som medlem

Golfbil kan hyras till medlemspris (i mån av tillgång - obokad) beroende på vad som ingår i medlemmens spelrätt.

Golfbil 9 hål 30€
Golfbil 18 hål 35€
Golfbil 36 hål 55€

Golfbil till läkarintygpris för medlemmar är möjligt att förhandsbokas.

Golfbil 9 hål - medlem med läkarintyg 15€
Golfbil 18 hål - medlem med läkarintyg 20€
Golfbil 36 hål - medlem med läkarintyg  35€

Årskort - golfbil för medlemmar. Årskortet är personligt. Golfbil kan bokas på förhand i mån av tillgång till bokad starttid.

Årskort golfbil för medlemmar 700€
Årskort golfbil för medlemmar med läkarintyg 400€

Meddela att du är på plats

Medlemmar som förbokat sin starttid ska anmäla sig i receptionen personligen, via telefon eller på annat sätt bekräfta sin starttid senast 15 minuter före start. För ett sällskap som spelar tillsammans räcker det med att en i sällskapet bekräftar samtliga spelares närvaro.
Medlem som inte avbokar sin starttid eller som har anmält felaktigt antal spelare i bollen riskerar påföljd.

När du skall ut och spela så är det viktigt att du är i god tid vid första tee. Kom gärna 10 minuter före, så att du är redo när det är din tur att gå ut och spela.

Speltempo

För allas vår trivsel vill vi påminna om att hålla speltempot - Slottsbanan/Kungsbanan max 4,5-5 timmar.

Vi ser gärna att 4 personer spelar tillsammans på varje tid, vilket betyder att ibland beroende på bokingsläget kan det finnas chans att du eller ni kan komma att få någon annan spelare med er. Kom ihåg - Se inte detta som ett problem, utan se det som en möjlighet att lära känna nya människor samt möjlighet att kanske få lite tips och idéer under rundan.

COVID-19 - Rekommendationer vid spel

Vi ber er följa myndigheternas rekommendationer. För den enskilde spelaren och för golfklubbarna betyder detta att man också fortsättningsvis självmant skall agera ansvarsfullt, speciellt gällande de sociala säkerhetsavstånden, handhygienen och alla de andra rekommendationer och restriktioner som gäller.

Gäller vid spel:

  • Alla starttider måste bokas i Golfbox. Vid spel kom ihåg att laga ditt nedslagsmärke!
  • Undvik fysisk kontakt med övriga spelare och håll avstånd till varandra (dvs skaka inte hand före ni går ut eller efter avslutad rond). Det sociala avståndet i all aktivitet (tee, green, på klubbhusområdet osv) ska vara minst 2 meter.
  • Var noga med din handhygien. Tvätta händerna ofta. Nys och hosta i armvecket.

Vid minsta symptom stanna hemma och ta hand om dig. Du är välkommen att spela igen då du har tillfrisknat

Njut av den friska luften och av spelet!

Ofta frågade frågor - Covid-19 

Vi önskar er en riktigt trevlig golfrunda !